• Kabsa resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10765

Tarix : 18.06.2016, 19:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri, Aş - Plov

Mətbəx : Asiya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 2-4




Tərkibi:
Qoyun əti – 500 qram
Düyü – 4 fincan
Sürtgəcdən keçirilmiş kök – 1 fincan
Tomat pastası – 1 xörək qaşığı
Kiçik soğan – 1 ədəd
Sarımsaq – 1 xörək qaşığı (əzmək)
Ərinmiş yağ – 2,5 xörək qaşığı
Ədviyyat 1/8 xörək qaşığı (zərdəçal, qara istiot, istiot, darçın, üyüdülmüş keşniş toxumu, üyüdülmüş mixək, razyana toxumunun tozu, zəncəfil tozu)
Duz – 3 çay qaşığı

Hazırlanması:
Əvvəlcə soğanı ərinmiş yağda bir dəqiqəlik qızardın, sonra əti əlavə edin və duz-istiot əlavə edin.
Hər şey qəhvəyi rəngini alanadək qızarmalıdır. Sonra ətin üzərini 2 sm. örtəcək qədər su əlavə edin. Indi isə qapağı örtün və yarım saat ərzində bişirin (suyunu süzməyin).

Yarım saatdan sonra digər tavada əzilmiş sarımsağı bir neçə saniyəlik qızardın. Kök əlavə edin, bir dəqiqə bişirin və sonra üzərinə tomat pastası əlavə edib hər şeyi yaxşıca qarışdırın.
Sonra, ət, duz və ədviyyatları əlavə edin və yenə qarışdırın.
Indi, 4 fincan ət suyu əlavə edin, qapağı örtün və qaynamağını gözləyin. Qaynayan kimi içinə düyü əlavə edin və yenidən qarışdırın, qapağını örtün və zəif odda 20 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!

Etiketlər: əlavə, qaşığı, xörək, bişirin, istiot, qarışdırın, sonra, fincan, örtün, üyüdülmüş, Sonra, qapağı, qızardın, dəqiqə, pastası, ərzində, Qaynayan, suyunu, süzməyin, içinə
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN