• Basdırmalı quru lobya resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 509

Tarix : 25-06-2016, 19:00

Bölmə : Quru yeməklər / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
2 səkan quru lobya
1 böyük soğan
2 pomidor
1 yemək qaşığı tomat pastası
yarım yemək kaşığı bibər pastası
200 gram bastırma
acı bibər
150 gram zeytun yağı

Hazırlanması:
Quru lobyaları, bütün paxla növləri kimi bir gecə əvvəldən təmizləyib, isladın .
Ertəsi gün bir qazana üzərini çıxacaq qədər soyuq su əlavə edib yumruluğunu itirənədək təxminən 30 dəqiqə qaynadın.
Qaynadılmış lobyaları süzüb təmiz bir qazana tökün.
Soğan kub şəklində doğranılır 2 qaşıq duru yağ əlavə edilib rəngi biraz dəyişənə qədər qizardılır.
Biraz qızarmış soğanın üzərinə tomat pastası, bibər pastası, qırmızı bibər və duz əlavə edib biraz daha qovrulur və yumuşalmış loblayalar qarışığa əlavə edilir.
15-20 dəqiqə bişirirlir lobyalar bişdikdən sonra bastırmalar istər doğranmış istər bütöv şəkildə tərəyağı ilə birlikdə lobya əlavə edilir, üzərinə dilimlənmiş bibər və pomidor düzülür.
Qapağı bağlı olaraq 5-10 dəqiqə əlavə olaraq qısıq ocaqda bişirilir.

Nuş olsun!
Etiketlər: Birazını, əlavə, bibər, pastası, dəqiqə, lobyaları, qazana, edilir, biraz, üzərinə, qədər, istər, lobya, yemək, pomidor, tomat, olaraq, yumuşalmış, qarışığa, ocaqda, qovrulur
BİZİ İZLƏYİN