• Ətli bağlama resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 986

Tarix : 22-06-2016, 20:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Börəklər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
1 paket qat-qat xəmir
300 q toyuq filesi
100 q pendir
8 ədəd xırda pomidor
2 x.q soya sousu
1 ədəd yumurta
Bir neçə ədəd qara zeytun
2-3 x.q duru yağ
Duz
İstiot
Göyərti

Hazırlanması:
Toyuq filesini xırda doğrayın, üstünə soya sousu əlavə edin.
Ədviyyat, duz vurub yaxşıca qarışdırın.
Sərin yerdə bir qədər saxlayın ki, dadını götürsün.
Sonra duru yağda qızardıb soyudun.
Pendir, zeytun və göyərtini xırda-xırda doğrayıb toyuq ətinə əlavə edin və qarışdırın.
Qat-qat xəmiri yayıb 16 hissəyə bölün.
Hissələrdən 8-nin üstünə içlik qoyun. Yumurtanın ağını sarısından ayırın.
Ağını fırça ilə içlik qoyduğunuz xəmirin kənarlarına çəkin.
Qalan 8 ədəd xəmirin ortasını şəkildə gördüyünüz kimi kəsin.
Onu da içliyin üstünə şəkildəki kimi qoyun.
Hazır bağlamanın kənarlarını çəngəllə basın ki, bağlansın.
Yumurtanın sarısını çəkin və yuyulmuş təmiz pomidoru hər bir bağlamanın orta yarığının üstünə qoyun.
Əvvəlcədən isidilmiş sobada 180-190 dərəcədə 20 dəqiqə bişirin

Nuş olsun!
Etiketlər: xırda, üstünə, qoyun, çəkin, sousu, zeytun, əlavə, qarışdırın, içlik, Yumurtanın, toyuq, bağlamanın, xəmirin, gördüyünüz, kəsin, ortasını, şəkildə, qoyduğunuz, ayırın, sarısından
BİZİ İZLƏYİN