Tərkibi:2 yumurta (1 dənəsinin sarısı üzünə)
2 çay qaşığı toz şəkər
250 qr. kərə yağı
1/2 su stəkanı süd
1/2 su stəkanı su
Aldığı qədər un
Hazırlanması:Yağdan başqa bütün ərzaqlar qarışdırılaraq qulaq məməsi yumşaqlığında bir xəmir edilər.
Xəmir 12 parçaya bölünər.
Eyni zamanda otaq istiliyindəki kərə yağı 12 parçaya bölünər.
Xəmirlər tort qabı böyüklüyündə açılar.
Hər birinin üzərinə kəsilmiş bir parça yağ qoyulub ikinci xəmir üzərinə qoyulacaq şəkildə 6 dənəsi üst-üstə düzülər.
Digər 6 parçada eyni şəkildə hazırlanar və soyuducuda ən az 1 saat gözlədilər. (mən bunu ya gecədən edirəm, ya da səhər ən erkən xəmiri hazırlayıb, bütün işlər bitdikdən sonra son şəklini verirəm)
iki parça halına gələn katmerli xəmirin hər biri böyük açılır. (təxmini olaraq yumru soba sinisi böyüklüyündə) Və hər biri 8 və ya 12 parçaya bölünər.
Qalın tərəfə hazırlanan pendirli iç qoyulub (zövqə görə istədiyiniz başqa ətli, duzlu və ya şirin içiliklə də edə bilərsiniz) siqaret börəği kimi bükülür, 180 C də qızarıncayadək bişirilir.
Nuş olsun!
Etiketlər: parçaya, bölünər, stəkanı, üzərinə, şəkildə, qoyulub, başqa, bütün, böyüklüyündə, parça, xəmir, xəmirin, açılır, böyük, katmerli, gələn, işlər, hazırlayıb, xəmiri, erkən