Tərkibi:4 ədəd toyuq budu
1 dəstə cəfəri
yarım su stəkanı qarğıdalı yağı
2 ədəd yaşıl bibər
1 su stəkanı yaşıl zeytun
1 çay qaşığı qara bibər duz
Hazırlanması:4 ədəd toyuq budunu iri bir bıçaqla lent formasında doğrayın.
Cəfərini nazik kəsin.
Qazana yarım su stəkanı qarğıdalı yağını töküb qızdırın.
Toyuq ətlərini və doğranmış cəfərini qazana alıb çevirərək qovurun.
1 su stəkanı yaşıl zeytunu və bibərəri halqa halqa doğrayın.
Qazana alın.
Batıq atəşdə 10 dəqiqə bişirin.
İçinə 1 çay qaşığı qara bibər və duzu əlavə edin.
1-2 dəqiqə bu şəkildə qarışdırın.
Ocaqdan götürüb , isti halda süfrəyə təqdim edin.
Qeyd: Diləsəniz sümüklü toyuq sinəsindən filedə edə bilərsiniz. Doldurulmuş yaşıl zeytun yerinə arzunuza görə qara zeytun də istifadə etməniz mümkündür.
Nuş olsun!
Etiketlər: stəkanı, yaşıl, toyuq, bibər, zeytun, Toyuq, qarğıdalı, doğrayın, Qazana, qaşığı, yarım, halqa, dəqiqə, Ocaqdan, Batıq, götürüb, şəkildə, qarışdırın, atəşdə, İçinə