• Zeytun yağlı pəlpətöyün resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10804

Tarix : 7.07.2016, 20:00

Bölmə : Quru yeməklər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6




Tərkibi:
1 kq pəlpətöyün
1/2 su stəkanı zeytun yağı
2 orta pomidor
2 orta soğan
1 qəhvə fincan düyü
1 qənd
duz

Hazırlanması:
Pəlpətöyünü yuyub təmizləyin.
Soğanı incə incə doğrayın, pomidorların qabıqlarını soyub kub şəklində kəsin.
Soğanı 5-6 qaşıq zeytun yağında biraz qızardın.
Soyulmuş pomidorları əlavə edərək 3-4 dəqiqə daha qovurun.
Duz, qənd, pəlpətöyün və düyünü əlavə edin.
Çox az su ilə batıq atəşdə düyü yumşalana qədər bişirin.
Yeməyin suyuna davamlı nəzarət edin və düyü sunu çox çəksə üzərinə az isti su əlavə edin.
Boşqaba qoyaraq qalan zeytun yağını çiy olaraq yeməyin üzərində gəzdirin və ilıq süfrəyə təqdim edin.

Nuş olsun!

Etiketlər: zeytun, əlavə, Soğanı, pəlpətöyün, davamlı, suyuna, nəzarət, çəksə, Yeməyin, qədər, batıq, düyünü, atəşdə, yumşalana, üzərinə, bişirin, qoyaraq, gəzdirin, süfrəyə, təqdim
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN