Tərkibi:1 ədəd çapaq balığı
Sousu üçün:4 çay qaşığı zeytun yağı
1.5 desert qaşığı soya sousu
2 desert qaşığı sarmisak Suyu
3-5 ədəd dəfnə yarpağı
1 çay qaşığı kəklikotu
duz, istiot
Hazırlanması:Sous üçün lazımlı bütün ərzaqları qarışdırın və daha sonra süzgəcdən keçirin.
Sousun qatı qisimlərindən ayırıb sonra bir müddət soyuducunda saxlayın.
Soyuducundan çıxardıqdan sonra balığın quyruğuna və hər iki kənarına çay kaşığıyla bu sostan tökün.
Hər iki tərəfini də yağlayıp kömür üzərində qızardin.
Balığı yaşıl soğanla bəzəyərək süfrəyə təqdim edin.
Qeyd: çapaq yerinə başqa balıq da istifadə edə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, sonra, çapaq, desert, sostan, kaşığıyla, tökün, kənarına, tərəfini, quyruğuna, soyuducunda, müddət, saxlayın, Soyuducundan, balığın, çıxardıqdan, yağlayıp, üzərində, yerinə, təqdim