• Uludağ plovu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 9680

Tarix : 5.07.2016, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər, Aş - Plov

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 2-4




Tərkibi:
3 su stəkanı düyü
100 qr kərə yağı
2 su stəkanı şabalıd
2 ədəd qənd
1 su stəkanı qaynadılmış və didim didim doğranmış ət (toyuq vəya dana əti ola bilər)
1 xörək qaşığı kişmiş
1 ədəd kök
1 ədəd portağal
1 çay qaşığı darçın, qara bibər, duz

Hazırlanması:
3 su stəkanı düyü yaxşıca təmizləyin sonra 1 saata yaxın duzlu suda saxlayın.
Bol sun ilə yuyun.
100 qram tərə yağında düyünü qovurun.
Sobada bişirilmiş 2 su stəkanı şabalıdı, qovrulmuş düyüyə əlavə edin.
Üzərinə 3 su stəkanı isti su, 2 ədəd kəsmə şəkər, 1 su stəkanı qaynadılmış kub doranmış ət, 1 xörək qaşığı kişmiş, 1 ədəd kibrit çöpü formasında doğradığınız kökü əlavə edib qarışdırın.
20 dəqiqə aşağı istilikdə bişirin.
Ocaqdan götürdüyünüz plova, 1 ədəd rəndələnmiş portağal qabığı, 1 çay qaşığı darçın, qara bibər əlavə edin.
Boşqaba qoyub dağ şəkli verərək süfrəyə təqdim edə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Etiketlər: stəkanı, qaşığı, əlavə, portağal, darçın, bibər, xörək, kişmiş, qaynadılmış, didim, aşağı, istilikdə, Ocaqdan, dəqiqə, bişirin, doğradığınız, kibrit, götürdüyünüz, doranmış, formasında
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN