• Şabalıdlı hinduşka resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 19 180

Tarix : 3-07-2016, 19:00

Bölmə : Quru yeməklər / Aş - Plov

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
2 kq-lıq Hinduşka
8 Stəkan su
Duz

Sous Üçün:
4 x.q.- Yağ
2 ədəd Orta böyüklükdə Soğan
2 Stəkan Hinduşka Bulyonu

Şabalıdlı Plov Üçün:
1.5 stəkan Düyü
250qr. Şabalıd
3x.q. yağ
1 x.q.Fıstıq
Duz, İstiot, Darçın

Hazırlanması:
Təmizlənmiş Hinduşkanı 8 Stəkan suda bişənə qədər qaynadın. Doğranmış soğanı yağda qovurun.
Üstünə pomidor və Hinduşka bulyonu elavə edin.
Sonra hinduşkanı sobanın listinə qoyun.
Başka tərəfdə plov hazırlayın. 2.x.q. yağda 1 ədəd doğranmış soğanı və fıstığı qovurun.
Daha sonra düyü əlavə edib 10 dəqiqə bişiirin.
Bu arada Şabalıdları yumşalanadək suda bişirin.
Düyüyə istiot,darçın, quş üzümü,1 ç.q. şəkər tozu əlavə edin. Üstünə 1.5 stəkan su töküb 20 dəqiqə bişirin.
Hinduşkanı sobadan çıxarın, içinə Plovu doldurun, yenidən 10 dəq. sobada bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: bişirin, Stəkan, Hinduşka, Üstünə, qovurun, soğanı, yağda, Hinduşkanı, dəqiqə, əlavə, stəkan, fıstığı, doğranmış, sonra, arada, yumşalanadək, bişiirin, Şabalıdları, darçın, Plovu
BİZİ İZLƏYİN