• Tempura kreveti resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 235

Tarix : 5-03-2016, 10:00

Bölmə : Quru yeməklər

Mətbəx : Asiya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
Suxarı ovuntusu (ağ) - 3 xörək qaşığı
Duz - 1 çimdik
Su - 250 ml
Pələng krevetkası (quyruqlu) - 12 ədəd
Tempura unu – 2 xörək qaşığı
Küncüt – 2 xörək qaşığı

Sous üçün:
Mirin (düyü şərabı) - 1 çay qaşığı
Düyü sirkəsi - 1 çay qaşığı
Soya sousu - 4 xörək qaşığı
Su - 2 xörək qaşığı
Qarışdırıb sous hazırlayın.

Hazırlanması:
Klyarın hazırlanması üçün tempura ununu suda həll edin (250 ml suya 150 qr. un), yaxşıca çalıb 10 dəqiqəlik soyuducuya qoyun.
Buz qırıntıları da əlavə edə bilərsiniz.
Bu zaman ərzində krevetləri hazırlamaq olar. Bunun üçün onların qabıqlarını təmizləyin, kəsib içini təmizləyin.
Krevetlərin qarınlarını iti bıçaqla müxtəlif istiqamətlərdə uzununa kəsin.
Sonra krevetlərin bişəndə burulmaması üçün onları düzəldin. Hazır krevetləri una bələşdirin.
Bitki yağını tavaya töküb demək olar ki, qaynara düşənə kimi qızdırın.
Klyarı soyuducudan çıxarın, krevetləri klyara batırıb ehtiyatla qaynayan yağa qoyun.
Bir neçə dəqiqə, xəmir azca qızarana kimi bişirin.
Krevetləri yağdan kəfkirlə çıxarıb salfetlərin üzərinə düzün ki, artıq yağ salfetə hopsun.
Tempur krevetlərini həm sərbəst şəkildə, həm roll hazırlanmasında istifadə etmək olar.
Sonda küncütlə bəzəyin. Eyni qayda ilə göbələk, tərəvəz, hətta göyərtini də klyarda hazırlayıb krevetlərlə süfrəyə verə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, xörək, krevetləri, təmizləyin, qoyun, bilərsiniz, qızarana, xəmir, bişirin, dəqiqə, kəfkirlə, salfetlərin, çıxarıb, qaynayan, yağdan, Krevetləri, batırıb, demək, qaynara, töküb
BİZİ İZLƏYİN