• Ətli blinçikli zapekanka resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 9543

Tarix : 24.07.2016, 11:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri, Qəlyanaltılar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
blinçiklər üçün:
3 yumurta
125 ml süd
125 q un
0,5 ç.q. duz

:
400 q qiymə
2 x.q. kəsmik
2 x.q. bitki yağı
2 baş soğan
1 diş sarımsaq
2 pomidor
duz
qara və qırmızı istiot

sous:
200 q kəsmik
2 yumurtanın sarısı
125 ml süd
yarım dəstə göyərti (şüyüd, cəfəri)
100 q bərk pendir (üzərinə)

Hazırlanması:
Blinçiklər üçün: yumurta, duz və südü çalın, un qatıb qarışdırın, üzərini örtüb 30 dəqiqə saxlayın.
İç: Soğanı və sarımsağı xırda doğrayıb 2 x.q. bitki yağında qovurun, qiyməni əlavə edib bişirin. Ocaqdan götürün.
Pomidoru kubik doğrayıb ətə əlavə edin. Kəsmik və duz-istiot da vurun.
Blinçik üçün xəmirdən yağda 4 blin bişirin.
Blinçiklərin ortasına içi qoyub rulet kimi bükün, sonra hər ruleti çəpinə 4 dilimə bölün.
Sous üçün kəsmik, süd, yumurta sarıları, doğranmış göy və duzu qarışdırın. Zapekankanı bişirəcəyiniz formaya tökün.
Sousun üzərindən rulet dilimlərini düzün. Üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin (bunu bişməyə 5 dəqiqə qalmış da edə bilərsiniz). 180 dərəcə qızdırılmış sobada 15 dəqiqə bişirin.
Süfrəyə isti-isti verin.

Nuş olsun!

Etiketlər: dəqiqə, bişirin, kəsmik, yumurta, pendir, əlavə, doğrayıb, istiot, rulet, qarışdırın, bitki, bişirəcəyiniz, Zapekankanı, sarıları, bölün, doğranmış, ruleti, ortasına, Blinçiklərin, qoyub
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN