• Qaynar Napoleon resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17072

Tarix : 26.05.2014, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər, Börəklər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 4-6




Tərkibi:
1 bağlama hazır mayasız qat-qat xəmir
4 kartof
150 ml qaymaq (yağlılığı nə qədər çox olsa, yaxşıdır)
1 iri baş soğan
100 q pendir
300 q göbələk
1 dəstə göyərti
duz
istiot
2 x.q. bitki yağı

Hazırlanması:
Kartofu suda bişirin. İsti-isti püre halına salın, qaymaqla qarışdırın.

Soğanı yarımhalqa doğrayıb 2-3 dəqiqə bitki yağında qovurun. Göbələyi əlavə edib suyu tam quruyanadək bişirin.

Püre ilə göbələyi qarışdırın. Xırda doğranmış göyərti, duz-istiot əlavə edin, yaxşıca qarışdırın.

Xəmiri nazik yayın, 3, yaxud 4 dördbucaqlıya bölün. 200 dərəcə qızdırılmış sobada 12 dəqiqə bişirin. Azca qızarmalıdır.

Hamısı bişəndən sonra bir siniyə bir korju qoyun, üstünə içi yayın, sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin. Beləcə, digər korjları da qoyub üzərlərinə eyni qayda ilə iç və pendir yayın. Sonuncu layın üzərinə ancaq pendir səpin.

200 dərəcə qızdırılmış sobada 5 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!

Etiketlər: pendir, bişirin, dəqiqə, qarışdırın, yayın, səpin, istiot, göyərti, əlavə, dərəcə, qızdırılmış, bitki, sobada, siniyə, bişəndən, sonra, Hamısı, yaxud, dördbucaqlıya, bölün
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN