• Yarpaq dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 378

Tarix : 10-08-2016, 14:00

Bölmə : Quru yeməklər / Dolmalar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
1 kq duzlu üzüm yarpağı
2 stəkan düyü
2 ədəd baş soğan
1 çay qaşığı nanə, cəfəri
1 stəkan zeytun yağı
Duz və istiot zövqə görə

Hazırlanması:
Doğranmış soğan zeytun yağı qovrulur. Ədavalar və yuyulmuş düyü əlavə edilir. Xırda xırda doğranmış nanə və cəfəri əlavə edilərək duzlanır. Yarpaq yaxşı yuylduqdan sonra duzludursa, içinə daha az duz əlavə edilir. Yarpaqların içinə hazırlanmış düyülü içlik əlavə edilərək bükülür. Üzərinə zeytun yağı əlavə edilir. Üzərini örtəcək şəkildə su əlavə edilir və orta alovda qaynadılır. Suyu quruyanadək tez-tez nəzarət edilərək qaynadılır. Hazır olduqdan sonra süfrəyə verilir.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, edilir, zeytun, edilərək, içinə, qaynadılır, soğan, sonra, stəkan, cəfəri, Üzərinə, düyülü, Yarpaqların, hazırlanmış, Üzərini, içlik, bükülür, alovda, süfrəyə, verilir
BİZİ İZLƏYİN