• Bibər dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13596

Tarix : 11.08.2016, 17:00

Bölmə : Quru yeməklər, Dolmalar, Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6




Tərkibi:
10 ədəd dolmalıq bibər (qabıqları qalın olmasın)
4 ədəd orta böyüklükdə baş soğan
2-3 ədəd pomidor
2,5 stəkan su
1 çimdik darçın
Şüyüd, cəfəri, nanə
1/2 stəkan zeytun yağı
Duz və istiot zövqə görə

Hazırlanması:
Düyü təmizlənir, 15-20 dəqiqə ilıq suda saxlanılır. Soğan kiçik-kiçik doğranılır, zeytun yağında qovrulur, düyü əlavə olunur, üzərinə duz, istiot qoyulur. Bir az bişdikdək sonra rəndələnmiş pomidor, bir stəkan qədər ilıq su əlavə olunur. Su çəkilənədən orta alovda qovrulur. Ocaqdan götürülənə yaxın şüyüd, cəfəri, nanə əlavə edilir, qapağı örtülür və bir müddət lənarda saxlanılır. Bibərlər oyulur, yuyulur, suyu pomidorla örtülür. Qazana düzülür, 2 stəkan ilıq su əlavə olunur. Orta alovda 30-35 dəqiqə bişirilir. İlıq ya da soyuq halda masaya təqdim edilir.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, stəkan, olunur, zeytun, cəfəri, istiot, örtülür, dəqiqə, kiçik, qovrulur, alovda, pomidor, saxlanılır, edilir, müddət, götürülənə, yaxın, şüyüd, Ocaqdan, qapağı
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN