Tərkibi:gül kələm,
pendir,
süd,
yumurta,
un,
zeytun yağı,
duz
istiot
Hazırlanması:İlk öncə gül kələm kiçik parçalara ayrılır, duzlu suda yumşalana qədər qaynadılır. Qaynadılan gül kələminin suyu süzülür, soyudulur. Kələm soyuyana qədər pendirli bulamaç hazırlanır; çuxur bir qabın içinə rəndə pendir, süd, yumurta, un, istiot, duz və 1 şorba qaşığı duru yağ qoyulur, yaxşıca çırpılır. Soyumuş gül kələmlərini hazırlanan bilməcə batırılır, öncədən qızmış yağlı tavada qızardılır. İki üzü də qızaran gül kələmlər kağız dəsmala çıxarılır.
Nuş olsun!
Etiketlər: qədər, istiot, kələm, pendir, yumurta, kələmlərini, bilməcə, Soyumuş, hazırlanan, çırpılır, qoyulur, batırılır, yaxşıca, qaşığı, yağlı, kələmlər, kağız, dəsmala, çıxarılır, qızaran