• İçi doldurulmuş ördək resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3988

Tarix : 19.08.2016, 16:00

Bölmə : Quru yeməklər, Toyuq yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 ördək
kartof
portağal
mixək

:
1/2 ördəyin döş əti
1 baş soğan
350 q xırda şampinyon
1 st. qarabaşaq yarması, yaxud qaragöz lobya
4 albuxarı
1 ovuc fıstıq
alma
rozmarin budağı
1 diş sarımsaq
1 ç.q. təzə zəncəfil

Hazırlanması:
İç: Ördəyin döş ətini və soğanı ayrılıqda xırda doğrayın. Kiçik şampinyonlardan istifadə edin, təmizləyin, amma doğramayın. Qarabaşaq yarmasını suda bişirin. Qarabaşaq yarması yerinə qaragöz lobya götürə bilərsiniz. O zaman lobyanı 8-10 saat isladın, sonra yumşalınca bişirin. Albuxarıları yuyun, almaları xırda doğrayın. Sarımsağı 4 yerə bölün, zəncəfili xırda doğrayın.
İç üçün olan ərzağı qarışdırıb təmizlənmiş ördəyin içinə doldurun, tikin.

Əvvəlcə 200, sonra isə 170 dərəcə qızdırılmış sobada 2 saat bişirin.

Sobaya qoyandan bir saat sonra çıxarıb ördəyin kənarlarına yuyulub doğranmış kartof, saat yarım sonra isə - alma, soğan, sarımsaq, portağal dilimləri və mixək düzün.

Nuş olsun!

Etiketlər: xırda, sonra, bişirin, ördəyin, doğrayın, qaragöz, Qarabaşaq, sarımsaq, yarması, lobya, portağal, kartof, mixək, soğan, təmizlənmiş, içinə, yuyun, doldurun, tikin, qarışdırıb
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica