• Çerri pomidorları ilə piroq resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 4170

Tarix : 25.08.2016, 17:00

Bölmə : Quru yeməklər, Tərəvəz yeməkləri, Qəlyanaltılar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
200 q mayalı xəmir (qat-qat, döymə xəmir də olar)
yaymaq üçün un
2 orta boy soğan
1 kq çerri pomidoru
1 diş sarımsaq
kəklikotu
50 q qara zeytun (olmasa da olar)
zeytun yağı
reyhan
duz
istiot

Hazırlanması:
Soğanla sarımsağı təmizləyin, soğanı xırda doğrayın, sarımsağı əzin. Kəklikotu ilə reyhanı yuyub qurudun.
Sobanı 200 dərəcə qızdırın.
Soğan 2 x.q. yağda şəffaf olanadək qovurun. Sarımsağı və kəklikotunu əlavə edin. Soğan qızaranda duz-istiot vurub ocaqdan götürün.
Masanın üzərinə un səpib xəmiri yayın. Tart üçün formanı yağlayın. Xəmiri içinə yayıb üzərinə dəsmal çəkin, otaq temperaturunda 15 dəqiqə saxlayın.
Pomidorları yuyub qurudun. Ortadan bölüb ləyənə yığın. 2 x.q. zeytun yağı, duz-istiot qatıb səliqəylə qarışdırın.
Soğanı xəmirin üzərinə çəkin. Üzərinə pomidorları düzün.
Sobada 25 dəqiqə, pomidorlar qızaranadək bişirin.
Bişmiş piroqun üzərinə doğranmış reyhan və qara zeytun səpin. Zeytun əvəzinə motsarella pendiri də qoya bilərsiniz.

Nuş olsun!

Etiketlər: zeytun, üzərinə, istiot, sarımsağı, yuyub, Soğan, çəkin, dəqiqə, reyhan, qurudun, xəmir, bölüb, Ortadan, Pomidorları, ləyənə, yığın, səliqəylə, qatıb, saxlayın, pendiri
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica