Tərkibi:»»60 qr yağ
»»1 baş qırmızı soğan
»»1 çimdik zəfəran
»»125 ml ağ turş şərab
»»125 ml qaymaq
»»Qara istiot
»»500 qr Pasta
Hazırlanması:Yağı böyük tavada orta odda əritmək.
Soğan əlavə etmək və daim qarışdıraraq yumşaq olanadək 5 dəqiqə bişirmək.
Zəfəran, zəfəranın suyunu və şərab əlavə etmək.
Su yarısından azalana qədər zəif odda 5 dəqiqə qaynatmaq.
Qaymaq əlavə etmək və qatılaşanadək 1 dəqiqə bişirmək.
Duz və istiot əlavə etmək (zövqə görə).
Eyni zamanda Pastanı böyük qazanda duzlu suda “al-dente” halınadək qaynatmaq.
Qurutmaq.
Pastanın suyunun ½ hissəsini saxlamaq.
Pastanı isti sous ilə qarışdırmaq.
Dərhal süfrəyə vermək.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, etmək, dəqiqə, bişirmək, qaynatmaq, Pastanı, böyük, istiot, »»125, şərab, qatılaşanadək, Qaymaq, duzlu, qazanda, zamanda, dente”, zövqə, Qurutmaq, Dərhal, süfrəyə