• Spagetti resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 24 684

Tarix : 29-08-2016, 20:00

Bölmə : Quru yeməklər / Makaron yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 20-30

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
»»250 qr Spaghetti pastası
»»200 qr 25% yağlı qaymaq
»»6-7 ədəd iri şampinyon
»»80 qr kifli pendir
»»Zeytun yağı
»»2 diş sarımsaq
»»Təzə üyüdülmüş qara bibər
»»Duz
»»1 yemək qaşığı kərə yağı

Hazırlanması:
Soğanı və sarımsağı xırda doğramaq.
Balaca çimdik çili istiotunu əlavə etmək və zeytun yağında qızartmaq.
Pomidorun üstünə iki dəqiqəlik qaynar su almaq ki, onun qabığı asan soyulsun.
Tumlarını çıxartmaq və xırda doğramaq.
Ağ pendiri uzunsov düzbucaq formada doğramaq.
Soğan və sarımsağa təzə və konservləşdirilmiş pomidor və stəkanın 1/4 qədər su əlavə etmək.
Qaynayanadək gözləmək, zəif odda 15-20 dəqiqə pörtlətmək.
Hazır sousu blender ilə əzmək və qatı püre halına gətirmək.
Duz, istiot və bir xörək qaşığı sirkə əlavə etmək.
Reyhanı xırda doğramaq.
Bir qədər duzlanmış suda qaynamış Pipe rigate Saville pastasını iki hissəyə bölmək.
Qızardacağınız formaya zeytun yağını süzüb, pasta, sous, reyhan, bərk parmezan və ən sonda ağ pendir əlavə etmək.
Sonra pastanın ikinci hissəsinə eyni məhsulları əlavə etmək.
Bir qədər zeytun yağı tökmək və 180°C dərəcəyədək isidilmiş sobaya 20 dəqiqəlik yerləşdirmək.
Qaba çəkib reyhan ilə bəzəmək.

Nuş olsun!
Etiketlər: etmək, əlavə, doğramaq, xırda, zeytun, qədər, reyhan, qaşığı, pendir, dəqiqəlik, hissəyə, duzlanmış, pastasını, rigate, qaynamış, Saville, sirkə, blender, sousu, Hazır
BİZİ İZLƏYİN