Tərkibi:»»2 ədəd iri qırmızı bibər
»»2 diş sarımsaq
»»5 xörək qaşığı sidr qozu (qızardılmış halda tövsiyə olunur)
»»¼ çay qaşığı üyüdülmüş çili istiotu
Hazırlanması:Bibərin qabığını və içini təmizləmək, qızartmaq.
Bibər, sarımsaq, sidr qozu, çili istiotu, sirkə və yağı yumşaq olanadək blenderdən keçirmək.
Duz və istiot əlavə etmək (zövqə görə).
Eyni zamanda pastanı böyük qazanda duzlu suda “al-dente” halınadək qaynatmaq.
Qurutmaq.
Pastanın suyunun ½ hissəsini saxlamaq.
Pastanı yenidən isti qazana qoymaq və qırmızı bibər pestosunu əlavə etmək.
Dərhal parmezanla birgə süfrəyə vermək.
Nuş olsun!
Etiketlər: istiotu, əlavə, qırmızı, qaşığı, etmək, bibər, sarımsaq, Qurutmaq, Pastanın, suyunun, qaynatmaq, halınadək, dente”, qazanda, hissəsini, duzlu, saxlamaq, parmezanla, birgə, süfrəyə