Tərkibi:Qızıl balıq-450 qr.
Göbələk-400 qr.
Qaymaq-200 qr. (30-35%)
Baş soğan-1 ədəd
Un-1/2 ç.q.
Duz
İstiot
Hazırlanması:Soğanı xırda kəsib günəbaxan yağında qızardırıq. Soğan az xodda qızarmalıdır ki, karameliza olsun rengı çox dəyişməsin (loru dilində olsun).
İcinə nazik, şəkildə gördüyünüz formada göbələyi kəsib əlavə edirik. Qizardırıq. İçinə unu əlavə edirik, amma elə əlavə etməlisiniz ki, toplar əmələ gəlməsin. Un tam tox olmalıdır göbələyin içində. Göbələyin suyu çəkildiuşyini görəndə qaymaqı əlavı edin. Və qaynasın, tez tez qarışdırın ki dibi tutmasın. Qatılaşanda hazırdır. Duz, istiot zövgə görə vurun.
Balığa duz, istiot vurub günəbaxan yağında qızardırıq. Və bu cur servis edirik. Dadını mən çox bəyəndim, sizə də əminliklə tövsiyyə edirəm. Dediyim kimi toyuqla əvəz edə bilərsiniz balığı.
Nuş olsun!mənbə:
Günel Bahasun (instagram)
Etiketlər: əlavə, edirik, günəbaxan, yağında, istiot, kəsib, qızardırıq, olsun, qaynasın, bilərsiniz, qarışdırın, tutmasın, Qatılaşanda, balığı, əlavı, Göbələyin, içində, çəkildiuşyini, görəndə, qaymaqı