Tərkibi:300 q un
150 ml isti süd
50 q kərə yağı
12.5 q yaş maya
6 q duz
200 q kartof püresi
Hazırlanması:Kartofu suda bişirib qabığını soyun, püre halına salın.
Unu yaş maya ilə yaxşıca qarışdırın. Yumşaq kərə yağı, isti süd qatıb xəmir yoğurun. Duz və kartof püresi əlavə edin. 5 dəqiqə yoğurun. Xəmir yumşaq olmalıdır.
Xəmiri kündələyib isti yerə qoyun. Həcmi iki dəfə artandan sonra 0.5 sm qalınlıqda yayın. 5 sm diametrli dairələr kəsin. Perqament döşənmiş formaya düzüb əvvəlcədən 220 dərəcə qızdırılmış sobada 15 dəqiqə, qızılı rəng alanadək bişirin.
Bişdikdən sonra üzərinə sarımsaqlı yağ və iri duz da səpə bilərsiniz.
Fokaççinini tavada da bişirmək olar.
Fokaççinini ortadan iki böləndə içi boş olur. Həmin boşluğa salat, pendir və s. doldurmaq olar.
Nuş olsun!
Etiketlər: dəqiqə, sonra, Fokaççinini, yoğurun, kartof, püresi, sobada, qızdırılmış, qızılı, alanadək, bişirin, dərəcə, pendir, döşənmiş, formaya, düzüb, əvvəlcədən, Bişdikdən, üzərinə, ortadan