• Naxçıvan dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 5533

Tarix : 25.01.2017, 17:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri, Dolmalar, Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 6-8


Tərkibi:
1 kiloqram yumşaq ət,
300 qram baş soğan,
300 qram noxud ləpəsi,
9-10 ədəd orta boylu badımcan,
pomidor,
bibər,
duz,
istiot
sarıkök.

Hazırlanması:
Əvvəlcə ət və ləpəni ayrıca qablarda üzərinə su töküb bişirmək lazımdır. Ət bişəndən sonra soyudulur və xırda-xırda doğranılır. Soğan doğranılır və yağda qızardılır. Soğan tam qızarmadan, ət bura əlavə edilir, bir az da ətlə soğan bir yerdə qovurulur. Bunların üzərinə isə bişmiş noxud ləpəsi tökülür. Duz, istiot, sarıkök də vurulandan sonra hazır iç soyumağa qoyulur.

Badımcanlar soyulur və içi oyulur. Badımcanların içi duzlanır və istiotlanır. Qalan tərəvəzlərin də içi çıxarılır. Badımcanlar əvvəlcə üzü aşağı şəkildə yüngülcə sıxılır, sonra içi doldurulur. Azca yağ tökülmüş tavaya düzülür. Bibərləri də düzəndən sonra ətin bulyonu, sürtgəcdən keçirilmiş pomidor əlavə edilir. İçi doldurulmuş pomidor da üstdən düzülür. Yemək orta odda bişirilir.

Nuş olsun!

Etiketlər: sonra, pomidor, sarıkök, xırda, əlavə, edilir, istiot, üzərinə, doğranılır, soğan, Badımcanlar, noxud, ləpəsi, Soğan, düzülür, aşağı, şəkildə, Qalan, duzlanır, Badımcanların
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
kama1996
mene sirniyyat reseptleri lazimdir

30 yanvar 2017 13:58
2
Offline
Zerife
Cox dadli olur
26 yanvar 2017 15:09
1
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica