Tərkibi:- 1 kq orta böyüklükdə kartof
- 100 qram rəndələnmiş holland pendiri
- Duz
- İstiot
- Qoz
- 2 yumurta
- 40 qram kartof nişastası
Hazırlanması:Kartofları qabıqlı halda bişənə kimi qaynadın. Bişdikdən sonra oddan götürüb qabıqlarını soyun. Kartoflar soyuyandan sonra əzib püre halına gətirin. Kartof püresinin üzərinə yumurta, duz, istiot, kartof nişastası və holland pendiri əlavə edib xəmir halına gələnə kimi qarışdırın. 20 dəqiqə soyuducuda saxlayın. Soyuducudan çıxardığınız kartof püresindən qoz boyda küftələr hazırlayın. Hazırladığınız küftələri yağ və un tökülmüş tavaya düzün və hər tərəfinin una batmasına çalşın. Qızarana kimi bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: kartof, yumurta, nişastası, pendiri, holland, halına, sonra, püresindən, boyda, küftələr, çıxardığınız, soyuducuda, qarışdırın, dəqiqə, hazırlayın, saxlayın, Soyuducudan, tökülmüş, batmasına, çalşın