• Təzə yumurtanı necə seçmək olar? - QAYDALAR

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 264

Tarix : 26-01-2017, 15:00

Bölmə : Qidalanma qaydaları


Təzə nanə, şüyüd və reyhan kimi göyərtilərin xarab olmasının qarşısını almaq üçün kiçik parçalar şəklinə salıb, falqa kağızına bükün və soyuducuda dondurun. Bundan əlavə, xırda doğranmış göyərtiləri qaba töküb, üstünə daş duz, sirkə və ya bitki yağı əlavə edərək soyuducuda saxlaya bilərsiniz.

Təzə yumurtanı necə seçmək olar?
Yumurtanı duzlu su ilə dolu qaba qoyaraq, təzə olub-olmadığını anlaya bilərsiniz. Yumurta suyun üzündə qalırsa, boyat, dibinə çökürsə, təzədir.

Yumurtanı astaca sirkələyin, içində yüngülcə hərəkət hiss edirsinizsə, bu da boyat olduğuna işarədir.

Yumurtanın təzəliyi qabığından da bilinir. Təzə yumurtanın görünüşü bir az mat və kirəclidir. Boyat yumurta isə parlaq və sürüşkən olur.
Etiketlər: əlavə, bilərsiniz, boyat, soyuducuda, Yumurtanı, astaca, təzədir, sirkələyin, içində, hərəkət, yüngülcə, çökürsə, dibinə, suyun, Yumurta, üzündə, qalırsa, reyhan, edirsinizsə, olduğuna
BİZİ İZLƏYİN