• Toyuq ləvəngisi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12 452

Tarix : 30-01-2017, 22:00

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Bir toyuq,
4 baş soğan,
200 qram qoz ləpəsi,
2 xörək qaşığı alça turşusu,
duz, istiot.

Hazırlanması:
Soğan təmizlənib ətçəkən maşından keçirilir, üzərinə ət maşınından keçirilmiş qoz ləpəsi, isladılmış turşu, duz və istiot əlavə edilərək qarışdırılır. İstiot bol vurulsa, daha yaxşı olar.

Sonra toyuq təmizlənir, yuyulduqdan sonra istiotlanır və duzlanır. Toyuğun içərisinə və bayır tərəfınə alça turşusu çəkilir. Bundan sonra toyuğun içərisinə ləvəngi yığılır. İçi doldurulmuş toyuğu qızdırıcı sobada və ya təndirdə hər iki üzü qızarana qədər bişirirlər.

Ləvəngi süfrəyə verilən zaman onu göyərti, xiyar və limon dilimləri ilə bəzəmək olar.

Nuş olsun!
Etiketlər: istiot, sonra, içərisinə, toyuq, turşusu, ləpəsi, yığılır, doldurulmuş, qızdırıcı, ləvəngi, toyuğu, çəkilir, bayır, tərəfınə, sobada, Bundan, toyuğun, qədər, xiyar, göyərti
BİZİ İZLƏYİN