• Şotland üsulu bildirçin yumurtası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2111

Tarix : 7.10.2017, 18:00

Bölmə : Quru yeməklər, Qəlyanaltılar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
12 bildirçin yumurtası
500 q toyuq qiyməsi
1 dəstə cəfəri
2 toyuq yumurtası
150 q narın suxarı
2 x.q. un
300-500 q bitki yağı
duz
istiot
xardal (sous qismində)

Hazırlanması:
Bildirçin yumurtalarını qazana qoyub üzərinə su tökün, qaynara düşəndən sonra 3-4 dəqiqə bişirin. Qabıqlarını soyun.

Cəfərini xırda doğrayın. Toyuq qiyməsinə duz-istiot vurun, cəfərini və 1 toyuq yumurtasını əlavə edib yaxşıca qarışdırın.

Bir qaba 1 toyuq yumurtası qırın, ikinci qaba un, üçüncü qaba narın suxarı tökün.

Qiymədən azca götürüb əlinizdə yastılayın. Ortasına bildirçin yumurtası qoyun. Qiymə ilə üzərini tam örtüb, kürə formasına salın.

Əvvəl bu kürəni una, sonra çalınmış yumurtaya, sonda isə narın suxarıya batırın.

Dərin tavada, yaxud qazançada bitki yağını qızdırın, kürələri içinə salıb hərtərəfli 7-8 dəqiqə ərzində qızardın.

Süfrəyə kahı, xardal sousu və sevdiyiniz qarnirlə verə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Etiketlər: yumurtası, toyuq, narın, xardal, tökün, bildirçin, istiot, dəqiqə, sonra, suxarı, bitki, çalınmış, kürəni, yumurtaya, suxarıya, batırın, Əvvəl, sonda, salın, Qiymə
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica