Tərkibi:100 ml su
100 ml bitki yağı
200-260 qr sadə un
1 ç.q duz
300 qr kələm
1 ədəd soğan
3 budaq yaşıl soğan
1 ədəd yumurta
Hazırlanması:Suyu biraz isidib, üzərinə az miqdarda bitki yağı və duz əlavə edirik. Daha sonra ilk olaraq qaşıqla qarışdırır, xəmir halına gətirir və şəkildə formaya salır, yarım saat gözləyirik.
Kələmi təmizləyir, doğrayır və soğan əlavə edirik.
İnqridientərə görə, hesabla, 12 ədəd piroq alınmalıdır. Buna görə də xəmirdən dairələr edirik (təqribən 45 qr) Rahat olması üçün xəmiri kolbasa formasında edib, daha sonra hissələrə bölməyiniz məsləhətdir. Dairə halında olan xəmirləri yayır və içinə hazırladığımız içliyi qoyuruq.
Rulet halında bükür, üzərinə yumurta vururuq. 190 dərəcə sobada 20 dəqiqə bişməyə qoyuruq.
Nuş olsun!
Etiketlər: edirik, soğan, halında, əlavə, sonra, üzərinə, bitki, qoyuruq, yumurta, Dairə, məsləhətdir, bölməyiniz, hissələrə, kolbasa, təqribən, Rahat, olması, xəmiri, formasında, içliyi