• Barmaq kababı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16511

Tarix : 26.09.2016, 19:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri, Kabablar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
700 q mal və ya quzu əti
200 q kərə yağı
2 baş soğan
2 x.q. tomat pastası
3 badımcan
6 acı istiot
su
0,5 dəstə cəfəri
3 pomidor
duz
istiot
kəklikotu
bitki yağı

Hazırlanması:
Əti quşbaşından bir az iri doğrayıb yuyun. 2 st. su ilə bişirib bir kənara qoyun.

Kərə yağında xırda doğranmış soğanı qovurun. Tomat pastası və əti əlavə edin. 2-3 dəqiqə qovurduqdan sonra 2 st. su əlavə edin, duz vurub 20-25 dəqiqə orta itilikli ocaqda bişirin.

Badımcan və istiotları 5 sm uzunluqda doğrayın. Badımcanları duzlu suda saxlayıb acısını çıxarın. Süzüb quruladıqdan sonra bitki yağında qovurun.

Sonra həmin yağda istiotları da qovurun.

Əti xırda küpələrə paylaşdırın. Üzərinə kəklikotu və qara istiot səpin. Qızarmış badımcan və istiotları əlavə edib cəfəri səpin. Ən üstdə halqa doğranmış pomidorları yerləşdirin.

180 dərəcə qızdırılmış sobada 15 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, qovurun, istiot, dəqiqə, istiotları, doğranmış, xırda, bişirin, sonra, səpin, yağında, cəfəri, pastası, kəklikotu, badımcan, bitki, həmin, yağda, Sonra, quruladıqdan
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN