• Yeni İl üçün Beef Wellington resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11 780

Tarix : 29-12-2016, 20:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
-1 kq bütün bonfile
-500 qr milföy xəmiri
-250 qr göbələk (istədiyiniz cür göbələk istifadə edə bilərsiniz)
-12 Dilim hisə verilmiş dana əti və ya dana vetçina
-xardal
-kəklik və bibəriyə
-1 yumurta
-Zeytunyağı,
-Dəniz duzu,
-təzə çəkilmiş qara bibər


Hazırlanması:
Ətin hər tərəfini yaxşıca duz və qara bibərlə ovun, 1 yemək qaşığı zeytunyağı əlavə edib yaxşıca isidilmiş tavada 3-4 dəqiqə hər tərəfini yüksək atəşdə möhürləyin. Bu sırada tavanın içinə atdığım bibəriyə budaqları da, ətin ləzzətinə kiçik bir qatqı təmin edir. Əti mühürledikten sonra, daha istiykən bir qaba alıb ətrafını tamamilə xardal ilə ilə bağlayıb soyuması üçün kənara qoyun.
Bu mərhələdə bir not, mən qətiyyən etməyin deyərəm amma, əgər "əti bu rəngdə yeməyi sevmirəm" deyənlərdənsinizsə, xardal sürmədən əvvəl, yenə əvvəldən 200 dərəcəyə isitdiyimiz sobada əti bir 15 dəqiqə qədər bişirib içinin daha yaxşı bişməsini təmin edə bilərsiniz. Daha çox bişirməyin, bonfile çox pişməməli, bunu hər reseptdə bezmədən söyləməyə davam edəcəyəm.
Sırada göbələklər var. Göbələkləri yumadan, nəmli bir bezlə silərək yaxşıca təmizləyirəm. Temizlədiyiniz göbələkləri bir mətbəx robotu vasitəsilə içlərinə təzə kəklik budaqları və bir iki yemək qaşığı zeytun yağı ilə, duz və qara bibər əlavə edib çəkirəm. Bu qarışığı, əti möhürləməkdə istifadə edərklən tavanın içərisində 15 dəqiqə qədər orta atəşdə bişiririk. Əhəmiyyətli olan, bu mərhələdə göbələyin suyunu yaxşıca itirməsi, çünki çıxacaq su buxarının milföy xəmirini yumuşaltmasını istəmirəm. Göbələkləri da bir qaba alıb soyuduruq.
İndi sıra işin montaj qisiminə gəldi. Əvvəlcə, milföy xəmirlərini bütün qarışığın ətrafını tək parça halında örtəcək bir şəkildə birləşdirmək lazımdır. Daha sonra, milföy üzərinə yenə bütöv bir lay olacaq şəkildə, düzüb, üzərini göbələk qarışığıyla ola düz bir qat olacaq şəkildə bağlayırıq. Bütün bu qatların üzərinə əti yerləşdirib bütün vəsaitləri bir qoz kimi bir şəkil alacaq şəkildə qucaqlayıb bağlayırıq. Milföy xəmirinin hər tərəfinin yaxşıca bağlandığına əmin olduqdan sonra, çırptığım yumurtanı da üzərinə sürtüb, əvvəlcədən 200 dərəcəyə isinmiş sobada milföy xəmiri gözəlcə qızıl-qəhvəyi hala gələnə qədər təxminən 25 dəqiqə qədər bişiririk.

Nuş olsun!
Etiketlər: yaxşıca, milföy, şəkildə, qədər, dəqiqə, üzərinə, xardal, sonra, bütün, göbələk, bilərsiniz, sobada, əlavə, yemək, qaşığı, atəşdə, budaqları, təmin, tavanın, ətrafını
BİZİ İZLƏYİN