• Tərəvəzli toyuq rulo resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11087

Tarix : 29.12.2016, 21:00

Bölmə : Quru yeməklər, Toyuq yeməkləri, Qəlyanaltılar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
2 ədəd soğan
1 diş sarımsaq
8 şorba qaşığı zeytunyağı
1 çay qaşığı toz şirin bibər
1 çay qaşığı kəklik
8 ədəd göbələk
1 ədəd qırmızı bibər
1 kiçik balqabaq
1 ədəd kiçik kök
1 ədəd kiçik kartof
kifayət qədər duz
8 incə dilim təzə pendir
6 şorba qaşığı su
1/2 xörək qaşığı tomat
toyuq sinəsi

Hazırlanması:
6 şorba qaşığı zeytun yağı, 1 diş sarımsaq, 1 ədəd soğan rəndəsi, toz bibər və kekik harmanlanır. Toyuqlar hazırlanan marinasyona əlavə olunur və soyuducuda 3-4 saat istirahət etdirin.

Tavaya 2 şorba qaşığı zeytunyağı qoyular. İncə doğranmış soğan əlavə olunur 3-4 dəqiqə sotelenir. Kiçik doğranmış bibər əlavə olunar. Rəndələnmiş kök əlavə olunur və sonra 3-4. dəqiqə sonra rəndələnilmiş balqabaq və kiçik doğranmış göbələklər ilə rəndələnmiş kartof, sarımsaq, incə doğranmış ispanaq, duz əlavə edilir. 4-5 dəqiqə bişirilir. Soyumağa buraxılar.

Toyuqlar tək tək marinasyondan çıxardılıb içlərinə hazırlanan tərəvəzli içdən qoyular. Hər bir toyuğa incə 1 dilim təzə pendir əlavə olunar, rulo şəklində sarılar və soba qabına düzülür. Üzərinə marine edilən sous, 6 yemək qaşığı su və ½ xörək qaşığı tomat ilə qarışdırılaraq dökülür. Əvvəlcədən 180 dərəcə isidilmiş sobada 25-30 dəqiqə bişirilir.

Toyuğun bişirmə şərtlərinə diqqət etmək lazımdır. Bişirmə əsnasında, bişirmə üsulu və şəraitdən asılı olaraq bəzi vitaminlər itə bilər. Vitamin B6 və pantothenic turşu bişirmə suyuna keçərək azala bilər bu səbəblə toyuq suyunu tökməyin, mütləq qiymətləndirin.
Bişmiş toyuq ətinin bəsləyici dəyəri yenidən isidilməsi ilə az da olsa bir miqdar azalma göstərir. Təkrar-təkrar isitməkdən qaçının, mümkün olduğunca bişirər bişirməz yeyin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, əlavə, kiçik, dəqiqə, doğranmış, bibər, şorba, soğan, toyuq, bişirmə, olunur, sarımsaq, tomat, hazırlanan, xörək, Toyuqlar, qoyular, olunar, balqabaq, sonra
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN