• Şepard piroqu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 32 435

Tarix : 26-05-2014, 14:54

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
0,5 kq qoyun əti
1 yerkökü
1 baş soğan
2 diş sarımsaq
3 x.q. tomat pastası
150 ml qırmızı şərab
4 kartof
2 yumurtanın sarısı
parmezan
rozmarin
kəkotu
1 x.q. kərə yağı
zeytun yağı
təzə üyüdülmüş qara istiot
dəniz duzu

Hazırlanması:
Qoyun ətindən qiymə hazırlayın.

Kartofu təmizləyib suda bişirin.

Tavada zeytun yağını qızdırıb qiyməni bişirin. Duz və istiot əlavə edin.

Qızılı rəng alanadək qovurun, sonra xırda doğranmış soğan və sürtgəcdən keçirilmiş yerkökü əlavə edin. Sarımsağı əzib qatın. Yaxşıca qarışdırın.

Tomat pastası əlavə edib qarışdırın.

Şərab əlavə edib qarışdırın.

Rozmarin və kəkotu əlavə edib qarışdırın. Vam odda daha 5 dəqiqə bişirin.

Kartofu püre halına gətirib duz, istiot, kərə yağı əlavə edib azca çalın. Yumurta sarıları və parmezan (üzəri üçün də saxlayın) əlavə edib qarışdırın.

Hazır qiyməni dərin siniyə (əgər saxsıdandırsa, daha yaxşı) döşəyin. Üzərinə kartof püresini döşəyib parmezan səpin.

Pürenin üzərində bir neçə yerdən çəngəllə deşiklər açın. 180 dərəcə qızdırılmış sobada 10-12 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, qarışdırın, bişirin, parmezan, istiot, qiyməni, kəkotu, kartof, dəqiqə, soğan, yerkökü, Kartofu, pastası, zeytun, saxlayın, Hazır, dərin, üzəri, Yumurta, Rozmarin
BİZİ İZLƏYİN