• Kəklikotlu qoyun əti qovurması resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10151

Tarix : 6.01.2017, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri, Foto reseptlər

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6

Şef / Mənbə : Mehriban




Tərkibi:
körpə qoyun əti
quyrux ( yoxdursa adi yağ da olar)
kartof
kəklikotu
duz,istiot
istəyə görə 1cimdik sarıkök(olmasa da olar)

Hazırlanması:
Kəklikotlu qoyun əti qovurması resepti - FOTO RESEPT


Qovurma üçün sümüksüz və sümüklü,üstündə bir az piyi olan tikələr götürmək məsləhətdir, məsələn qabırğa hissəsi.Əti orta ölçüdə tikələrə bölmək.Ət tamamən quru olmalıdı,əvvəlcədən yuyub qurudun.Əgər quyruq varsa, onu da çox kiçik parçalara bölün(quyruq yeməyin içində tam əriyəcək).
Qovurmanı bişirəcəyiniz qazan çox vacibdir : dibi qalın qazan götürün, ən məsləhətdisi isə çuğundur. Qazanı ocağa qoyun.Yağ vurmurux,qoyun ətinin öz piyi əriyib yetəri qədər yağ salacax.

Qızmış qazanın dibinə quyruq parçalarını və ət tikələrini piyli tərəfini aşağı vəziyətdə düzün.Atəş orta vəziyyətdə olmalıdı, çox zəif od olarsa ət su verər(belə halda ət bərkiyir və daha gec bişir), çox gür atəş olan zaman ət yana bilər, ümumiyətlə həddən artıq gur odda bişən yemək dadsız olur. Ətin bir az qovrulmasını gözləyin.Hələlik qarışdırmayın ki,ət su verməsin.

Kəklikotlu qoyun əti qovurması resepti - FOTO RESEPT


Elə ki ətin bir üzü bir az qızardı (tam qızartmayın,qurutmayın), yeməyi qarışdırın.Beləliklə 3-4 dəqiqə ərzində ara-bir qarışdırarak əti orta atəşdə qovurun.

Kəklikotlu qoyun əti qovurması resepti - FOTO RESEPT


Ət özünü tutandan sonra duzunu,kəklikotunu və bir cimdik sarıkökü qazana əlavə etmək, yaxşıca qarışdırmaq.

Kəklikotlu qoyun əti qovurması resepti - FOTO RESEPT

Kəklikotlu qoyun əti qovurması resepti - FOTO RESEPT


İndi isə su əlavə etmək lazımdır. Suyun miqdarı ətin nə qədər körpə olub olmamasından, tikələrin kiçik-böyük olmasından asılıdır.Qazanın ağzını örtüb, ət tamam hazır olanadək orta atəşdə bişirin.

Kəklikotlu qoyun əti qovurması resepti - FOTO RESEPT

Kəklikotlu qoyun əti qovurması resepti - FOTO RESEPT

Kəklikotlu qoyun əti qovurması resepti - FOTO RESEPT


Ət bişən zaman diqqət edin ki, suyu tam çəkilməsin.
Elə ki ət bişdi (qazanın dibində hələ su qalmalıdır), kartofları təmizləyib iri parçalara bölüb qazana əlavə edin.Əgər yeməyin suyu çox çəkilibsə, bir az su əlavə etmək olar.Qarışdırmak və qapağı kip örtüb, kartof tam hazır olanadək orta atəşdə bişirmək.

Kəklikotlu qoyun əti qovurması resepti - FOTO RESEPT

Kəklikotlu qoyun əti qovurması resepti - FOTO RESEPT


Elə ki, yemək yağa düşdü, demək qovurma hazırdı.Mən qovurma bişirəndə diqqət edirəm ki,yeməyin suyu tam çəkilməsin, azacıx dibində yağlı-sulu qarışım qalsın.
Qovurmanı süfrəyə təzə-təzə verin, təkrar isidilən zaman bu yeməyin ləzzəti olmur. :)

Nuş olsun!

Etiketlər: əlavə, yeməyin, zaman, etmək, atəşdə, qoyun, quyruq, diqqət, Qovurmanı, çəkilməsin, dibində, olanadək, parçalara, kiçik, qədər, körpə, bişən, yemək, qazana, qazanın
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN