Tərkibi:2 iri limon
3 diş sarımsaq, əzilmiş
2 x.q zeytun
1 - 1,2 kq toyuq
600 q kartof
3 saplaq rozmarin
Hazırlanması:1. Sobanı 200°C qızdırmaq. Bir limonun şirəsini sıxmaq, digər limonu kiçik dilimlərə bölmək lazımdır. Kartofun qabığını soyun, yuyun və ürəyiniz istədiyi formada doğrayın.
2. 1/4 limon şirəsini zeytun yağı, sarımsaq, duz və istiotla qarışdırın. Alınan sousun yarısını doğranılmış toyuqların üzərinə töküb qarışdırın, digər yarısını kartofun üzərinə vurun.
3. Limon dilimlərini bişirəcəyiniz qabın dibinə düzün, üzərinə toyuq, kartof və rozmarini qoyun.
4. Toyuqu sobada 45 dəqiqə bişirin. Toyuq yaxşı bişsin deyə qabın üzərini folqa ilə bağlaya bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: üzərinə, qarışdırın, şirəsini, digər, qabın, limon, yarısını, sarımsaq, kartof, zeytun, toyuq, bişirəcəyiniz, töküb, dibinə, dilimlərini, kartofun, düzün, Limon, vurun, sobada