• Makaronlu pendirli güvəc resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12 150

Tarix : 4-03-2017, 16:00

Bölmə : Quru yeməklər / Makaron yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Duz
Duru yağ
400 qram makaron
1 qutu süd
8 xorək qaşığı doğranılmış şit yağı
1/2 stəkan un
300 qram doğranılmış çeddar pendiri
1/2 çay qaşığı qara istiot
1/2 çay qaşığı üyüdülmüş hind qozu
4 balaca pomidor
1 1/2 stəkan suxarı

Hazırlanması:
Sobanı 375 dərəcədə isidin.

Qaynayan suya yağı və makaronu əlavə edərək, 6-8 dəqiqə bişirin. Daha sonra makaronu süzün.

Südü isdin, amma qaynatmayın. 6 xorək qaşığı yağı böyük qazanda əridin və üzərinə unu əlavə edin. Qarışdıraraq orta odda 2 dəqiqə bişirin. Daha sonra südü əlavə edərək daha bir az, qatı məhlul əldə edənədək bişirin. Qazanın altını söndürün.

Alınan qarışığa çeddar pendirini, 1 çay qaşığı duz, istiot və hind qozu tozu qatıb qarışdırın. Makaronu əlavə edərək, yaxşıca qarışdırın. Qarışığı bişirmə formasına tökün.

Pomidorları doğrayıb güvəcin üzərinə yığın. Qalan 2 xorək qaşığı yağı əridin, suxari ilə qarışdıraraq, pomidorun üzərinə tökün.

Güvəci 35 dəqiqə, makaron qızılı rəngə çalana gədər sobada bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, bişirin, əlavə, dəqiqə, üzərinə, edərək, xorək, doğranılmış, stəkan, çeddar, əridin, makaronu, tökün, makaron, qarışdırın, sonra, istiot, gədər, çalana, rəngə
BİZİ İZLƏYİN