• Biryani resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 6932

Tarix : 25.03.2017, 22:00

Bölmə : Quru yeməklər, Aş - Plov

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Chef Mübariz




Tərkibi:
100 qr basmati düyü
50 qr kərə yağı
50 ml günəbaxanyağı
50 ml zeytun yağı
3 su stəkanı ət suyu
30 qr badam
50 qr quru üzüm
25 gr dolmalıq fıstıq
250 qr sümüklü quzu qabırğa əti
2 albalı pomidor
2 frenksoğanı
Bir neçə tel zəfəran
yarım soğan
duz

Hazırlanması:
Orta boy bir qazana kərə yağını və zeytunyağı qoyun, doğradığınız soğanları əlavə edin. Qızarana qədər qovurun. Quzu ətlərindən bir miqdar quşbaşı doğrayıp əlavə edin, yaxşıca bişirin.
Düyünü yuyun. Zəfəranla birlikdə ətə əlavə edib qarışdırın. Suyunu çəkməsi üçün dəmlənməyə buraxın. Hazırladığınız yeməyi bir kasaya alıb xidmət boshqabini üzərinə qapaq edərək tərs çevirin. Badam, kişmiş və dolmalıq fıstığı tavada az miqdarda günəbaxanyağında bişirib biryaninin üzərinə gəzdirin. Frenksoğanları ilə bəzəyin. Günəbaxan yağında qızartdığınız albalı pomidor ilə bəzəyib xidmət edin.

Nuş olsun!
loading...

Etiketlər: əlavə, xidmət, albalı, dolmalıq, üzərinə, pomidor, edərək, kasaya, qapaq, boshqabini, yeməyi, Suyunu, qarışdırın, çəkməsi, dəmlənməyə, Hazırladığınız, buraxın, çevirin, fıstığı, bəzəyin
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN