• Sömelek köftə resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11 230

Tarix : 14-03-2017, 20:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 6-8

Şef / Mənbə : Chef Mübariz


Tərkibi:
2 su stəkanı ölçüsündə incə yarma
250 qram yağsız qıyma
1 şirin çay qaşığı bibər pastası
1 ədəd kiçik soğan
duz

Qovrulması Üçün:
200 qram kərə yağı
qara bibər
qırmızı bibər

Hazırlanması:
Yarmanı qabın içərisinə qoyub üzərinə kub şəklində doğranmış soğan, bibər pastası və duzu əlavə edib krem halına gələnə qədər yavaş-yavaş su əlavə edib yoğurun. Köftələri fındıq qədər qopardıb barmaq kimi ovxalıyırıq. Qazana yağ qoyub (istəyə görə pomidor pastası da əlavə edə bilərsiniz) istiot əlavə etdikdən sonra köftələri suda bişirin. Bişdikdən sonra köftələri qatıqla birlikdə xidmət edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, bibər, pastası, soğan, qoyub, sonra, qədər, köftələri, yavaş, Qazana, qopardıb, ovxalıyırıq, barmaq, istəyə, fındıq, istiot, qatıqla, birlikdə, xidmət, Bişdikdən
BİZİ İZLƏYİN