• Fettuccine alfredo (Fettucini) resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 34 379

Tarix : 29-03-2017, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər / Makaron yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4

Şef / Mənbə : Chef Mübariz


Tərkibi:
250 qram toyuq filesi
1 paket krem ​​(200 ml)
50 ml qədər ev istehsalı toyuq suyu (və ya normal su)
1 paket (500 qr) Fettuccine əriştə (Papardelle və ya Tagliatelle)
½ paket (200 qr) istədiyiniz növ göbələk (incə dilimlənmiş)
2 diş sarımsaq (incə doğranmış)
Üyüdülmüş qara bibər, duz
sızma zeytunyağı

Servis üçün:
Rəndələnmiş parmesan və incə qıyılmış təzə reyhan (və ya cəfəri)

Hazırlanması:
Yağ və dərilərindən arındırdığınız toyuğu öndən qaynadıb, parçalayın (bu əməliyyatı 1-2 gün əvvəldən edib, zamandan qazana və ev istehsalı toyuq suyunuz yoxsa, makaron sosunda istifadə üzrə toyuğu qaynatdığınız sudan 50 ml qədər ayıra bilərsiniz)
Geniş bir tavaya bir az sızma zeytunyağı gəzdirib qızdırın.
Sarımsaqları əlavə, rəngləri bir az dönənə qədər soteləyin.
Sonra göbələkləri əlavə edin və orta / yüksək ocaqda bir az çevirib, çox gözlətmədən qaynadılmış toyuqları əlavə edib hamısını birlikdə eyni tavada bişirin və, sonradan istifadə etmək üzrə bir qabın içinə qoyun. Üzərinə 1 qutu kremi əlavə edərək sürətlicə qarışdırın.
Duzunu və üyüdülmüş bibərini qoyaraq, bir neçə dəqiqə sonra yenidən istifadə etmək üzrə kənarda gözlədin
Bütün bu əməliyyatları edərkən, siz də bir tərəfdən ayrı bir qazanda Makaron suyunu hazırlamağa başlamış olun və sobadan da 200 dərəcəyə əvvəldən isidin.
Qaynayan makaron suyuna 1 yemək qaşığı qədər duz atdıqdan sonra, makaronu qaynatmağa başlayın. Makaron, krem ​​ilə birlikdə ayrıca sobada da bişəcəyi i üçün, qaynatma müddətini 5 dəqiqədən çox tutmayın.
Hazır olan makaronu sürətlicə süzüb (suya tutmadan), əvvəldən hazırladığınız kremli sousla qarışdırıb, uyğun ölçülərdə və istilik davamlı bir qabın içinə qoyaraq isti sobaya alın.
Bu şəkildə təxminən 10-15 dəqiqə daha bişirdikdən sonra, makaronu isti olaraq boşqablara bölüşdürün
Üzərinə incə doğranmış təzə reyhan (və ya cəfəri) və bol parmesan rəndələyərək, ilıq olaraq servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, qədər, sonra, əvvəldən, makaronu, toyuq, istifadə, paket, toyuğu, reyhan, cəfəri, Makaron, etmək, sürətlicə, dəqiqə, qoyaraq, Üzərinə, içinə, parmesan, qabın
BİZİ İZLƏYİN