Tərkibi:xəmir: 1ədəd yumurta
1st.su
1ç.q.duz
un (aldığı qədər)
iç: 4 ədəd kartof (pürə halına gətirilmiş)
1baş soğan
1x.q. kərə yağı
duz
qırmızı toz bibər
sous:3x.q. kərə yağı
1 ç.q. pul bibər
sarımsaqlı qatıq
Hazırlanması:Dərin bir qaba yumurta, su və duz əlavə edərək mikserlə yaxşıca çalın. Un (ala bildiyi qədər) əlavə edib xəmiri yoğurmağa başlayın. Yoğrulan xəmiri 2 bəzənə ayırın (Bəzən: Oxlov köməyiylə orta qalınlıqda açılan xəmir).
İçini hazırlayarkən baş soğanı nazik şəkildə doğrayıb, kərə yağında qızılı rəng alanadək qovurun. Qovrulan soğanın üzərinə duz və qırmızı toz bibər, sonra isə kartof pürəsi əlavə edərək yaxşıca qarışdırın. Xəmiri yayıb stəkanla yumru dairələr kəsin. İçliyi xəmirə doldurub yarım.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, bibər, xəmir, qırmızı, yaxşıca, yumurta, edərək, xəmiri, qədər, kartof, soğanın, üzərinə, sonra, şəkildə, alanadək, yağında, doğrayıb, qızılı, pürəsi, qovurun