• Kartoflu rus mantısı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 734

Tarix : 1-04-2017, 20:00

Bölmə : Quru yeməklər / Tərəvəz yeməkləri / Duzlu xəmir işləri

Mətbəx : Rus mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
xəmir:
1ədəd yumurta
1st.su
1ç.q.duz
un (aldığı qədər)

iç:
4 ədəd kartof (pürə halına gətirilmiş)
1baş soğan
1x.q. kərə yağı
duz
qırmızı toz bibər

sous:
3x.q. kərə yağı
1 ç.q. pul bibər
sarımsaqlı qatıq

Hazırlanması:
Dərin bir qaba yumurta, su və duz əlavə edərək mikserlə yaxşıca çalın. Un (ala bildiyi qədər) əlavə edib xəmiri yoğurmağa başlayın. Yoğrulan xəmiri 2 bəzənə ayırın (Bəzən: Oxlov köməyiylə orta qalınlıqda açılan xəmir).
İçini hazırlayarkən baş soğanı nazik şəkildə doğrayıb, kərə yağında qızılı rəng alanadək qovurun. Qovrulan soğanın üzərinə duz və qırmızı toz bibər, sonra isə kartof pürəsi əlavə edərək yaxşıca qarışdırın. Xəmiri yayıb stəkanla yumru dairələr kəsin. İçliyi xəmirə doldurub yarım.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, bibər, xəmir, qırmızı, yaxşıca, yumurta, edərək, xəmiri, qədər, kartof, soğanın, üzərinə, sonra, şəkildə, alanadək, yağında, doğrayıb, qızılı, pürəsi, qovurun
BİZİ İZLƏYİN