• Göbələkli toyuq budu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1191

Tarix : 4.04.2017, 20:00

Bölmə : Quru yeməklər, Toyuq yeməkləri, Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4




Tərkibi:
Toyuq budu - 8 ədəd
Şampinyon göbələk - 300 qr
Soğan - 3 ədəd
Kök - 1 ədəd
Dəfnə yarpağı - 1 ədəd
Yumru istiot - 3 ədəd
Sarımsaq - 2 diş
Un - 1 x.q
Duru yağ - 2 x.q
Xama - 100 qr
Duz ,istiot

Hazırlanması:
Toyuğun budlarını yuyun, iti bıçaqla kəsib sümüyünü çıxardın. Sümükləri qazana qoyub üzərinə bir az su töküb qaynadın və kəfini yığın. Üzərinə yağ, doğradığınız soğanı, kök ,dəfnə yarpağı, duz ,istiot əlavə edib 15 dəqiqə bişirin. Bişdikdən sonra soyudun.
Göbələyi yuyub doğrayın . Qalan soğanları doğrayıb tavada qızardın. Üzərinə doğranmış göbələk, sarımsaq əlavə edib 10 dəqiqə bişirin, sonra odun üzərindən götürüb soyudun. Hazırladığınız içliyi budların içinə yığıb ağzını iplə bağlayın,
Tavaya yağ töküb budları şəkildə gördüyünüz kimi 5 dəqiqə qızardın və saxsı, yaxud şüşə qaba düzün. Xamayla hazırladığınız bulyonu yaxşıca qarışdırın və budların üzərinə yayıb sobada 220 dərəcədə bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: dəqiqə, bişirin, Üzərinə, töküb, əlavə, budların, soyudun, üzərinə, qızardın, sonra, göbələk, yarpağı, Şampinyon, içinə, ağzını, bağlayın, içliyi, yığıb, Hazırladığınız, doğranmış
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN