• Basdırma kabab resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1163

Tarix : 30.12.2017, 19:30

Bölmə : Quru yeməklər, Kabablar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Xatirə


Tərkibi:
adambaşına 300 q mal əti(can əti)
1 baş soğan (yarısı basdırma üçün)
15 q nar və yaxud 10 q üzüm sirkəsi
5 q kərə yağı
10 q cəfəri
duz/istiot

Hazırlanması:
Basdırma kabab üçün ət təxminən 35-40 q-lıq tikələrə doğranır və sonra emallı qaba qoyulub üçünə doğranmış soğan, duz, döyülmüş istiot, üzüm sirkəsi yaxudda nar qatılaraq hamısı birlikdə qarışdırılır, 3-4 saat ərzində soyuq yerdə saxlanılır.

Sonra ət tikələri şişə taxılır və soğandan təmizlənərək közərmiş kömür üzərində bişirilir. Kababın tamı daha dadlı olsun deyə onu bişirməzdən əvvəl kərə yağına salıb çixarmaq məsləhət görülür.

Kabab bişirilib süfrəyə veriləndə yanına soğan, limon, şişdə bişmiş pomidor, sumaq, döyülmüş istiot və duz qoyulur.

Nuş olsun!

Etiketlər: istiot, soğan, sirkəsi, döyülmüş, olsun, bişirməzdən, yağına, salıb, dadlı, əvvəl, bişirilir, közərmiş, təmizlənərək, kömür, üzərində, çixarmaq, Kababın, görülür, bişmiş, şişdə
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica