Tərkibi:400-500 qr ciyər
2 yumurta
100 qr kərə yağı(içlik üçün)
50 qr yağ (qızartmaq üçün)
1 baş soğan
Duz,istiot,rozmarin
Hazırlanması:Təmizlənmiş ciyər və doğranmış soğanı tavada yağ və ədviyyatlarla qızardıb blenderdən keçirib pasta halına gətiririk. Içlik üçün yumurtaları qaynadıb yağla birgə blenderdən keçirib onu da pasta halına gətiririk. Streçfilm ( yaxud yağlı kağız) sərib , ciyərli qarışımı düzbucaqlı formada yayırıq və içliyi səliqəylə üstünə çəkirik və rulet kimi büküb ,bir neçə saat soyuducuda saxlayıb süfrəyə verin . Mən mayonez və xırda doğradığım bibərlərlə dekor etdim ,istəyə görə qara zeytunla da bəzəmək olar.
Nuş olsun!
Etiketlər: pasta, halına, gətiririk, ciyər, keçirib, blenderdən, üstünə, çəkirik, rulet, bükübbir, səliqəylə, içliyi, düzbucaqlı, formada, bəzəmək, yayırıq, zeytunla, etdimistəyə, süfrəyə, verin