Tərkibi:1 ədəd toyuq,
200 qr göbələk,
2-3 ədəd rəngli bibər,
2-3 x.q. yaşıl noxud konservi (“qarox”),
duz,istiot,sarıkök
Hazırlanması:İlk öncə toyuğun dərisini çıxardıb, ətini sümükdən ayırırıq. Ət çəkən maşınından çəkib, duz, istiot, sarikök səpərək qarışdırırıq. Ruleti şəklini vermək üçün falqanı açıq arasına toyugun çıxartdığımız dərisini yayırıq. Üzərinə çəkilmiş toyuq ətini əlavə edərək üzərini mayonezləyirik. Daha sonra kənara yaxın tərəfdən uzun-uzun doğranmış bibərləri, göbələk və noxudu yerləşdirib, rulet kimi bükürük. Son olaraq üzərinə mayonez çəkib, falqa ilə bağlayırıq. Sobada 200 dərəcə istilikdə bişiririk. Bişənə yaxın üstünün falqasını açıb, təkrar sobaya qoyuruq ki qızarsın.
Nuş olsun!
Etiketlər: istiot, ətini, dərisini, yaxın, toyuq, çəkib, göbələk, yerləşdirib, olaraq, bükürük, rulet, noxudu, doğranmış, sonra, mayonezləyirik, kənara, tərəfdən, üzərinə, bibərləri, bağlayırıq