• Şuşa mətbəxinin dadlı kələm dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 7 930

Tarix : 12-05-2017, 17:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Dolmalar / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
Ət – 500 qr.
Düyü – 100 qr.
Soğan – 100 qr.
Pomidor – 50 qr.
Kələm – 1 kq.
Duz, istiot

Hazırlanması:
Ət çəkilir, içərisinə yumru düyü, duz, soğan, istiot, sarıkök və pomidor əlavə edilib qarışdırılır. Sonra kələm duzlu suda pörtlədilir. Ət kələmin içərisinə yığılaraq bükülür və bişirilir. Süfrəyə veriləndə üzərinə nar sıxılır. Payızda dolmaların arasına heyva dilimləri də düzmək olar.

Nuş olsun!
Etiketlər: istiot, içərisinə, Süfrəyə, veriləndə, üzərinə, bişirilir, yığılaraq, bükülür, sıxılır, dolmaların, dilimləri, düzmək, heyva, arasına, kələmin, Payızda, duzlu, soğan, sarıkök, yumru
BİZİ İZLƏYİN