• Bibər və toyuqlu plov resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 4 838

Tarix : 17-05-2017, 17:00

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri / Aş - Plov

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
Toyuq budu – 6 ədəd
Zeytun yağı – 4 x.q.
Su – 1 stəkan
Pomidor püresi – 3 x.q.
Dolmalıq qırmızı bibər – 2 ədəd
Dolmalıq yaşıl bibər – 2 ədəd
İstiot – 1 ç.q.
Duz – 1 ç.q.

Hazırlanması:
Ətləri iri-iri doğrayın, qaynadın. Bibərlərin tumlarını təmizləyin, yuyun və zeytun yağında bir neçə dəqiqə qızardın. Pomidor püresi və ədviyyatları da əlavə edin. Bu qarışıma toyuq ətlərini və bir az da toyuq suyu əlavə etdikdən sonra ağzını kip bağlayın bişirin. Plov da bişməyə yaxın zəfəran əlavə edin. Sonda isə plovun üzərinə bibərli toyuğu əlavə edib servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, bibər, Dolmalıq, püresi, toyuq, Pomidor, bağlayın, ağzını, sonra, ətlərini, qarışıma, bişirin, etdikdən, Sonda, bibərli, toyuğu, servis, üzərinə, plovun, yaxın
BİZİ İZLƏYİN