• Qarabaşaq yarması və yerkökülü toyuq kotleti resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 4 170

Tarix : 26-05-2017, 17:00

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
*2 toyuq döş əti (çəkilmiş);
*1 baş soğan;
*1 kök;
*1 dəstə şüyüd və keşniş;
*Duz və *istiot,zövgə görə.

Hazırlanması:
İlk növbədə farşı hazırlayırıq. Bunun üçün ətçəkənmaşından və ya sürtgəcdən keçirilmiş soğan və yerkökü toyuq farşına əlavə edirik. Şüyüdü xırda doğruyuruq, duz, istiot əlavə edirik və qarışdırırıq. İstənilən formada kotletlər düzəldirik, mən uzunsov, lüləyə bənzər etdim.

Süfrəyə verilən zaman üzərinə sumax ilə qarışdırılmış doğranılmış keşniş və yaşıl soğan səpirik. Qaynadılmış qarabaşaq yarması, bulğur və qəhvəyi düyü isə zövqdən asılı olaraq qarnir kimi hazırlana bilər.

Nuş olsun!
Etiketlər: soğan, istiot, keşniş, toyuq, edirik, əlavə, qarışdırılmış, doğranılmış, sumax, verilən, etdim, Süfrəyə, yaşıl, zaman, üzərinə, qarabaşaq, olaraq, asılı, qarnir, hazırlana
BİZİ İZLƏYİN