Tərkibi:*Sümüyü az olan istənilən balıq növü
*limon şirəsi;
*Zeytun yağı;
*Xırda doğranılmış şüyüd;
*İstiot (ağ istiot daha münasibdir);
*Dəniz duzu;
*Xırda doğranmış baş soğan.
Qarnir üçün:
*Gül kələm;
*Brokkoli;
*Kartof.
Sous:
*Ərinmiş kərə yağı;
*Sarımsaq, limon şirəsi;
*Şüyüd;
*Göy soğan.
Hazırlanması:Balıq marinada gecəlik soyuducuda qoyulur.
Marinaddan çıxarılıb 20-25 dəqiqə 180 dərəcədə qapaqsız sobaya qoyulur.
Sobadan çıxarılandan sonra 5-10 dəqiqəlik qapağı ağzına qoyulur.
Qarnir kimi soyutma kartof, gül kələm və brokkoli verilir.
Balığın üzərinə sous tökülür və süfrəyə qoyulur.
Nuş olsun!
Etiketlər: qoyulur, Xırda, kələm, soğan, şirəsi, limon, Qarnir, sonra, dəqiqəlik, çıxarılandan, dərəcədə, çıxarılıb, dəqiqə, qapaqsız, sobaya, Sobadan, qapağı, Balığın, üzərinə, tökülür