Tərkibi:
Xəmir:1 kq un
1 yumurta
1st. su
duz
İç:500 q qiymə
1 ədəd orta boy soğan
duz, istiot, pulbibər
Qızartmaq üçün:zeytun yağı
Üzərinə:2 st. ət suyu
1 st. suda qaynadılmış noxud
500 q qatıq
1 qəhvə fincanı zeytun yağı
1 ç.q. pulbibər
1 ç.q. nanə qurusu
Hazırlanması:Un, duz, yumurta və sudan xəmir yoğurun. 10 dəqiqə saxlayın.
Qiyməni xırda doğranmış soğan, qara istiot, pulbibər və duzla qarışdırın.
Xəmiri kündələyin. 1-2 mm qalınlıqda yayın. Tərəfi 2 sm kvadratlara bölüb üzərinə iç qoyun. Əvvəlcə qarşı küncləri birləşdirin, sonra gül kimi bir-birinə yapışdırın (ortasında qiymə görünsün). Zeytun yağında qızardıb siniyə düzün. Üzərinə ət suyu və qaynadılmış noxud əlavə edin. 180 dərəcə qızdırılmış sobada 10 dəqiqə bişirin. Azca duz vurduğunuz qatığı üzərinə tökün. Zeytun yağında nanə qurusu ilə pulbibəri qovurub üzərinə gəzdirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: üzərinə, pulbibər, qaynadılmış, noxud, Zeytun, dəqiqə, yağında, qurusu, istiot, zeytun, xəmir, soğan, qiymə, yumurta, qızardıb, düzün, küncləri, siniyə, birləşdirin, görünsün