• Ətli kartof dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 4 160

Tarix : 13-06-2017, 21:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Dolmalar / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
6 ədəd orta böyüklükdə kartof
300 gram quzu əti
2 ədəd soğan
2 diş sarımsaq
3 ədəd bibər
2 yemək qaşığı tomat
2 ədəd pomidor
Duru yağ
Duz
İstiot
2 stəkan su

Hazırlanması:
Əvvəlcə kartofları soyub yuyuruq. Sonra eninə ortadan ikiyə bölüb bıçaqla içlərini oyuruq. Lakin bir az ətli qalması üçün çox dərin oymamaq lazımdır. Sonra bir tavaya yağ töküb ikiyə böldüyümüz kartofların hər tərəfini azca qızardırıq. Əgər istəsəniz kartofları qızartmadan içini dolduraraq sobanın qabına düzüb də bişirə bilərsiniz.

Başqa bir tavaya azca duru yağ əlavə edib xırda doğranmış soğan və sarımsağı qovururuq. Soğanın rəngi bir az qırmızılaşdıqdan sonra ətimizi əlavə edib yenə qovurmağa davam edirik. Əti də istəsəniz balaca kvadrat şəklində doğraya və ya ət maşınında çəkərək istifadə edə bilərsiniz. Ət bişdikdən sonra isə kvadrat formada doğradığımız bibər və pomidorları əlavə edirik. Duz və istiotunu da tökdükdən sonra içliyimiz hazır olacaqdır. Ortalarını oyduğumuz kartofları bu içliklə doldururuq.

İçlərini doldurduğumuz kartofları sobanın qabına düzürük. Üstünə yenə də öz zövqünüzə görə ya halqa şəklində doğradığınız pomidor dilimi ya da kartofun özündən çıxartdığınız qapaqları qoya bilərsiniz. Sonda isə tomatı 2 stəkan suda həll edib kartofların üzərinə tökürük və əvvəlcədən qızdırılmış sobada 180-200 dərəcədə 30 dəqiqə bişiririk.

Nuş olsun!
Etiketlər: kartofları, bilərsiniz, əlavə, sonra, kartofların, kvadrat, ikiyə, istəsəniz, qabına, edirik, şəklində, Sonra, sobanın, tavaya, stəkan, pomidor, soğan, bibər, tökdükdən, dərəcədə
BİZİ İZLƏYİN