• Balıq ləvəngisi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 215

Tarix : 9.07.2017, 17:00

Bölmə : Quru yeməklər, Balıq yeməkləri

Mətbəx : Talış mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6

Şef : Sevinc

Resepti göndərən : DADLI


Tərkibi:
● 1 ədəd balıq
● 5 ədəd orta ölçülü soğan
● yarım stəkan qoz
● balığın içindəki kürü
● zoğal əzməsi (turşusu)
● azca cəfəri (yarım dəstə)
●duz,istiot

Hazırlanması:
İlk öncə balığı təmizləyib ,duzlayıb,istiotlayıram.İçindəki kürünü çıxarıb bir kənara qoyuram.Soğanı maşında çəkir ya da blenderdrn keçirirəm..Bir nazik dəsmal və ya bint ilə suyunu sıxıram və tavada azca qovururam (suyu tam çəkilsin deyə).Qozu da blenderden keçiriəm (sürtkəcdən də keçirə bilərsiz,və ya ət maşınında çəkə bilərsiz).Sonra soğanı,qozu,kürünü,1 və ya 1,5 x/qaşığı zoğal əzməsini,duzu,istiotu və xırda doğranmış cəfərini bir birinə qatıb yaxşıca qarışdırıram.Hazır olmuş ləvəngini balığın içinə doldurub sobaya qoyuram, təqribi 180°ə. 40-45 ə hazırdır.Bu ləvəngi toyuq ləvəngisindən biraz seçilir və daha dadlı olur (mənim fikrimcə).

Nuş olsun!

Etiketlər: zoğal, bilərsiz, qoyuram, balığın, kürünü, yarım, birinə, cəfərini, qatıb, qarışdırıram, Hazır, doğranmış, yaxşıca, istiotu, Sonra, maşınında, soğanı, qaşığı, olmuş, əzməsini
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica